Prilagodljive moderne kratke frizure 2016
Približuje se Novo leto, trendi frizur se spreminjajo, vas pa zanimajo moderne kratke frizure 2016. Zagotovo bodo v naslednjem letu prevladovale prav te in to zato, ker so zelo prilagodljive tako za formalne in neformalne dogodke. Po domače povedano, vam kratke frizure ob enem omogočajo, da izgledate resne ali pa bolj sexy. Poleg vsega pa za urejanje moderne kratke frizure 2016 ne boste zapravile preveč časa.

Pixie frizura

Picture 1 of 8

V nadaljnjem branju boste lahko prebrale o različnih vrstah frizur za naslednje leto, če pa ne marate branja in imate rajši slike, saj te povedo več kot 1000 besed, lahko kliknete na eno izmed zgornjih slik, ki vas bo popeljala v galerijo za moderne kratke frizure 2016, kjer si lahko te slike ogledate v večji velikosti.

Bob frizure

Te so prvič začele masovno nositi ženske že v 20-ih letih prejšnjega stoletja na pobudo takratnih znanih igralk kot so bile Joan Crawford in Clara Bow. Proti koncu stoletja so počasi izgubile na popularnosti, vendar se sedaj spet vračajo nazaj v modo. Dokaz so razne pevke in igralke Rihanna, Britney Spears, Kate Bosworth, Jessica Alba, Heidi Klum…

  • Zakaj bi jo nosile?

Med moderne kratke frizure 2016 jih uvrščamo zato, ker se prilegajo na večino oblik glav in so tudi preprosto zasnovane. Te frizure so že nekaj časa v modi in predvidevamo, da bodo ostale še kar nekaj časa.

  • Kako si jo lahko uredimo?

Lasje so običajno postriženi okrog glave v višini čeljusti spredaj pri obrazu pa postriženo na frufru. Lase ob straneh pa lahko nosite po želji, čez ali za ušesi če želite pokazati uhane.

Miley Cyrus s Pixie frizuro

Pixie frizure

Te so še krajše od bob frizur vendar še zdaleč niso na meji, da ne bi izgledale ženstvene. V modo so prvič prišle leta 1950 po filmu “Roman Holiday”. Prve pixie pričeske so nosile najbolj drzne in velike znane osebnosti kot so Carey Mulligan, Beyonce, Emma Watson, Halle Berry, Natalie Portman, pa še bi lahko naštevali…

  • Se splača postriči na pixie?

Za moderne kratke frizure 2016 smo se jo odločili uvrstiti zato, ker ima več različnih stilov, so zelo preproste za vzdrževanje in z njo odlično izgledate tako na posebnih dogodkih kot tudi v vsakdanjosti. Redno striženje takšne pričeske tudi ni potrebno, saj različne dolžine las v taki pričeski že same po sebi izgledajo kul in ko lasje rastejo, jih lahko oblikujete po želji in še vedno izgledate privlačno.

  • Kako se jo oblikuje?

Običajna pixie frizura se začne s striženjem v zatilju, pazimo na dolžino, ter se pomikamo proti stranem. Ko pridemo do mesta, kjer začne glava zaokroževati proti vrhu, postopoma podaljšujemo dolžino las. Tukaj lahko končamo in začnemo s preprostim oblikovanjem. Lahko pa tudi lase na vrhu glave razredčimo s posebnimi škarjami.

Zabrite frizure

Ne se ustrašiti zabrite frizure, s tem ne mislimo pobrite glavice, da se ta zasveti ko na njo posije sonce, vendar bolj v stilu pixie frizur, ki pa so ob straneh pobrite. Vse se je začelo z Brazilko Alice Dellal, ki je bila prva, ki je svetu pokazala nov stil frizure, kmalu za tem pa so ji sledile Rihanna, Kesha, Jada Pinkett Smith in sedaj še igralka v Igri Prestolov, Natalie Dormer. Izgleda, kot da bo kmalu najbolj popularen ta tip frizur.

Zabrita frizura

Picture 3 of 4

  •  Zakaj bi bile moderne?

Pod moderne kratke frizure 2016 jo lahko uvrstimo zato, ker so zabrite frizure tako prilagodljive, imajo izzivalen izgled in zelo verjetno boste pritegnile pozornost, seveda v dobrem smislu. Kaj točno smo mislili, ko smo rekli prilagodljive? Lahko imate dolge, srednje dolge, ali kratke lase in vedno se bo našel stil za vas, da boste lahko imeli takšno, zabrito frizuro ki vam paše.

  • Kako do takšne frizure?

Stiliranje takšne frizure je preprosto. Lahko začnemo podobno kot pri pixie frizurah, ali bob frizurah, potem pa se odločimo, da zabrijemo eno stran, lahko pa tudi drugo in tako dobimo nekakšen faux hawk. Če se počutite punkovsko ali rockovsko, lahko pa tudi pobrijete zadnji del glave, tako da imate daljše lase le na zgornjem delu glave. Potem lahko ostale lase po želji oblikujete.

Tako, tu se naš članek, moderne kratke frizure 2016 konča, za vas pa upamo, da smo vam pomagali pri izbiri vaše naslednje frizure v prihajajočem letu.

Comments are closed.